Prawdziwa mąka z wyjątkowego Młyna

Młyn Skokowa to rodzinna firma prowadzona przez rodzinę Sznajderów od 1955. Początki Młyna sięgają początków XX wieku. Zarówno jego wnętrze, maszyny, jak i sam sposób produkcji niewiele się zmienił od tamtych czasów. To właśnie tradycyjny sposób wytwarzania naszych produktów, wielopokoleniowe doświadczenie oraz bezkompromisowe podejście do selekcji zbóż pozwala nam oferować mąki na najwyższym poziomie. Po prostu: „Prawdziwa mąka z wyjątkowego Młyna”

Młyn Skokowa - tradycja zobowiązuje

Od kilku pokoleń zajmujemy się młynarstwem, a Młyn Skokowa prowadzimy od 1955 roku. Nasza filozofia prowadzenia działania opiera się trochę na innych podstawach, niż powszechnie się uważa. Najważniejsze są dla nas jakość i relacja z klientem, a dopiero na końcu zysk, bo w naszym mniemaniu bez jakości i relacji z klientami nie ma sukcesu. Zboże skupujemy od okolicznych sprawdzonych rolników, co gwarantuje wysoką jakość i regionalny charakter naszych mąk. Nie dodajemy żadnych polepszaczy, konserwantów i dodatków chemicznych, a dodatkowo wszystkie zboża są badane na obecność pestycydów. Każda torebka pakowana jest ręcznie, co podkreśla wyjątkowość naszych produktów.
Jakość nierozłącznie łączy się z ilością i czasem. Czym większe ilości produktów będziemy wytwarzać, tym bardziej obniży się jakość naszych mąk. Robimy małe przemiały, żeby wszystkie mąki były świeże. Dlatego zdarza się, że coś jest niedostępne, albo po prostu się skończyło i trzeba na to poczekać. Czas też jest istotny, bo dobrej jakości produkty wymagają czasu, a każde przyspieszenie, pójście na skróty działa na niekorzyść jakości, a w konsekwencji Wasze niezadowolenie i utratę zaufania. Więc nie dziwcie się, że przez jakiś czas któryś z produktów jest niedostępny albo przez dwa miesiące wakacyjne Młyn Skokowa jest nieczynny, bo zależy nam na jakości. Przez te dwa miesiące intensywnie pracujemy, sprzątamy całe wnętrze Młyna i wnętrza urządzeń, aby nasze mąki miały najwyższą jakość i spełniały Wasze oczekiwania. Naprawiamy to, co uległo zużyciu przez 10 miesięcy pracy, a na koniec kupujemy od okolicznych rolników nowe zboże na nowy sezon. Robimy badania i wybieramy to, które będzie najlepsze.

Robimy to, co potrafimy najlepiej, czyli mąkę w 100% z ziaren zbóż, bez polepszaczy i innych chemicznych dodatków.

Z wieloma z Was dobrze się znamy, bo relacje i Wasze zaufanie, to ważny element naszej filozofii. Kupując u nas mąkę, wiecie, że jakość gwarantujemy swoim nazwiskiem. Znacie nas i wiecie czego możecie się spodziewać po produktach z Młyna Skokowa, a my czerpiemy satysfakcję i energię z Waszego zadowolenia.

Do zobaczenia w Młynie Skokowa!

Młyn Skokowa produkty