Strefa Edukacji Młyn Skokowa
Warsztaty pieczenia chleba na zakwasie

Warsztaty pieczenia chleba na zakwasie (oferta dla uczestników indywidualnych)
Nauczymy Was od podstaw jak upiec chleb i poprowadzimy krok po kroku przez cały proces pieczenia chleba. Wyjaśnimy co i jak z zakwasem, a także odpowiemy na wszystkie Wasze pytania. Każdy uczestnik wróci do domu z własnoręcznie zrobionym chlebem, gotowym do upieczenia w piekarniku, przepisem i zakwasem na kolejne chleby.
W ramach warsztatów zwiedzicie Młyn Skokowa, poznacie proces produkcji mąki oraz jej rodzaje. Będzie też możliwość zakupu mąk oraz degustacja chleba i olejów tłoczonych na zimno, które wytwarzamy w Młynie Skokowa
Terminy warsztatów na rok 2025:
27 września – orkiszowy chleb foremkowy na zakwasie
25 października – żytni chleb foremkowy na zakwasie
22 listopada – plaskurkowy chleb foremkowy na zakwasie
Czas trwania: ok. 240 minut
Koszt: 200 zł/osoba
Rezerwacja: mlynskokowa@gmail.com, messengera Młyn Skokowa, formularz kontaktowy na mlynskokowa.pl lub 791 131 717
* dokonanie wpłaty na konto w ciągu 3 dni roboczych jest warunkiem rezerwacji miejsca
eduMłyn Grzegorz Sznajder
ul. Kminkowa 51A/2
51-180 Wrocław
93 1050 1575 1000 0097 3350 0319
W tytule imię i nazwisko oraz termin wybranego warsztatu
Warsztaty pieczenia chleba na zakwasie (oferta dla grup zorganizowanych)
Nauczymy Was od podstaw jak upiec chleb i poprowadzimy krok po kroku przez cały proces pieczenia chleba. Wyjaśnimy co i jak z zakwasem, a także odpowiemy na wszystkie Wasze pytania. Każdy uczestnik wróci do domu z własnoręcznie zrobionym chlebem, gotowym do upieczenia w piekarniku, przepisem i zakwasem na kolejne chleby.
W ramach warsztatów zwiedzicie Młyn Skokowa, poznacie proces produkcji mąki oraz jej rodzaje. Będzie też możliwość zakupu mąk oraz degustacja chleba i olejów tłoczonych na zimno, które wytwarzamy w Młynie Skokowa
Czas trwania: ok. 240 minut
Koszt: 200 zł/osoba
Liczba uczestników: 16 do 24 osób
OPCJA DODATKOWA
Piknik przy ognisku z kiełbaskami, również wege (zapewniamy kiełbaski, pieczywo, keczup i musztardę oraz wodę do picia)
Czas trwania: ok. 60 minut
Koszt 20: zł/osoba
